Βήματα για e-shop ασφάλισης (με "τα κλειδιά στο χέρι")

Αν έστω και μία φόρα σκέφτηκες να φτιάξεις website με πλατφόρμα πολυτιμολόγησης για να σε βρίσκουν οι πελάτες του Internet, τότε σίγουρα αναγνωρίζεις μία από τις παρακάτω λέξεις – μην πανικοβάλλεσαι, διάβασε και λίγο πιο κάτω (ανάγνωση 4 λεπτών).

Designers, google ads, facebook ads, HTML, CSS, web-hosting, web-services, wordpress και άλλες τεχνικές ορολογίες φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα είναι υποχρεωτικές γνώσεις για να μπορεί κάποιος να πάρει πιστοποίηση.

Το γνωστό digital transformation (ψηφιακός μετασχηματισμός) δεν «ήρθε για να μείνει» αλλά θεωρείται το παρόν της αγοράς. Στη Script είναι γνωστό ότι είμαστε πλέον ειδικοί σε cloud υπηρεσίες του Insuretech και προσφέρουμε όλες αυτές τις νέες υπηρεσίες, αλλά ποια είναι πραγματικά τα βήματα που θα κάνει κάποιος που παίρνει την απόφαση να μπει στο digital;

Όμως πρώτα, λίγο θεωρία. Το digital transformation ενός ασφαλιστικού γραφείου αναφέρεται στη διαδικασία μετασχηματισμού των εργασιών του ώστε να ταιριάζει στο πελάτη του Internet. Δεν είναι απαραίτητη όμως η πλήρης αντικατάσταση λειτουργιών ώστε να γίνει πλήρως online.

Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις ένα website που μέσω διαφημιστικής καμπάνιας δημιουργεί κίνηση και οι χρήστες καταλήγουν εκεί ώστε να συγκρίνουν ασφάλιστρα και απλή καταχώρηση αίτησης. Έτσι στη συνέχεια μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους όπως θα έκανες και στη περίπτωση σύστασης πελάτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις (omnichannel) θα πρέπει να μετατρέψεις διαδικασίες όπως: το κατάστημα σου (μετατρέπεται σε online κατάστημα), οι προωθητικές σου ενέργειες (μετατρέπονται σε online διαφήμιση), η διαδικασία προσφοράς (μετατρέπεται σε πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλίστρων) και το ταμείο σου (μετατρέπεται σε είσπραξη μέσω κάρτας).

Ας δούμε λοιπόν τα 6 βήματα onboarding που ακολουθεί στη Script ένας νέος πελάτης μας στο Direct e-shop:

Βήμα 1: Δημιουργία και καταχώρηση του ονόματος της ιστοσελίδας σου (domain name)

Μαζί διαλέγουμε και κατοχυρώνουμε το όνομα με το οποίο θα εμφανίζεται η επιχείρηση σου. Η διαδικασία του σωστού ονόματος του site σου είναι σημαντική απόφαση από κάποιον που δε πρέπει να ξέρει απλά τα τα βασικά από marketing (ναι, το έχουμε ξανακάνει…). Μη σε νοιάζει το αναλαμβάνει η ομάδα μας, σου δίνει τις επιλογές και εσυ απλά διαλέγεις χωρίς να μπλέξεις.

Βήμα 2: Νοικιάζουμε χώρο για να φιλοξενήσουμε το domain που μόλις κατοχυρώσαμε

H αγορά του χώρου φιλοξενίας της ιστοσελίδας σου (web hosting) είναι μια δύσκολη και συνάμα πολύπλοκη διαδικασία. Σε κανένα δεν είναι εύκολο και απαιτεί να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να ψάξεις και να μάθεις ποιος είναι αξιόπιστος πάροχος, με ταχύτητα σύνδεσης και παράλληλα οικονομικός, πόσο χώρο χρειάζεσαι ώστε να φιλοξενήσεις τα δεδομένα σου και να στήσεις το e-shop.
Για όλους αυτούς τους λόγους η Script αναλαμβάνει αυτή την επιλογή και αγορά του χώρου φιλοξενίας σου στο διαδίκτυο, έχοντας εξετάσει όλες σου τις ανάγκες και με την βοήθεια εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού σου παρέχει ευκολά αυτό που για όλους τους υπολοίπους θα ήταν μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία.

3. Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τη σελίδα σου

Η κατασκευή της ιστοσελίδας και διαμόρφωση αυτής είναι πάλι μια σειρά από νεα προβλήματα και νέες απαιτήσεις από ειδικούς που σε φορτώνουν άγχος. Στην Script η κατασκευή της ιστοσελίδας σου γίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προωθούνται και αναδεικνύονται όλα τα προϊόντα σου καθώς και να παρέχεται στοχευμενη ενημέρωση των πελατών σου και των επισκεπτών.

Ο σχεδιασμός γίνεται σε συνεργασία με ειδικούς στο χώρο της διαφήμισης και του digital marketing προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα χαρακτηριστικά των προϊόντων σου. Μαζί διαλέγουμε τα χρώματα που θέλεις για την ιστοσελίδα σου, τα κείμενα και τα διαφημιστικά προκειμένου όλα να ταιριάζουν στο προφίλ της εταιρίας αλλά και σε αυτό που θέλεις να μεταφέρεις στους πελάτες σου. Οργανώνουμε αυτά που έχεις φανταστεί για την ιστοσελίδα σου βοηθόντας σε να διαλέξεις με καθοδήγηση των ειδικών χωρίς να πελαγώνεις.

4. Σύνδεση με τις ασφαλιστικές εταιρείες

Τώρα τα δύσκολα, σύνδεση με τα web services των ασφαλιστικών εταιρειών που συνεργάζεσαι.

Η κατασκευή e-shop με δυνατότητα πολυτιμολογησης των ασφαλιστικών εταιριών που έχεις επιλέξει να εμφανίζονται και η δυνατότητα άμεσης αγοράς από τον πελάτη σου της ασφάλειας που εχει επιλέξει καθώς και η δυνατότητα άμεσης εκτύπωσης του συμβολαίου σου δίνουν την δυνατότητα να απαγκιστρωθείς από άσκοπες εργασίες. Εσύ απλά ζητάς από τις ασφαλιστικές εταιρείες τους κωδικούς σύνδεσης για τα web services και ζητάς ποια πακέτα και εκπτώσεις θέλεις να σου ενεργοποιήσουμε. Αν φυσικά διαλέξεις να μην εκτυπώνει ο πελάτης σου το συμβόλαιο αλλά θέλεις να τον εξυπηρετήσεις εσύ, μπορείς να διαλέξεις η πλατφόρμα να σταματάει στη καταχώρηση της προσφοράς.

5. Δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας για προβολή

Τώρα το website σου πρέπει να είναι έτοιμο αλλά ποιος θα το δει αν δε το προβάλεις;

Μη σε νοιάζει, έχουμε ομάδα digital marketing με πολυετή εμπειρία που θα αναλάβει τη προβολή σου, από τη στρατηγική μέχρι το περιεχόμενο και τη διαχείριση των social media και του Google ads. Ορίζουμε το budget σου και ξεκινάμε προβολή που κάθε μήνα θα συζητάμε για βελτιώσεις. Εσύ συνεχίζεις να δουλεύεις το ασφαλιστικό σου γραφείο χωρίς να χάνεις χρόνο με online διαχείριση της καμπάνιας σου.

6. Λανσάρουμε το e-shop σου!

Τελείωσες το digital transformation και πατάς το κουμπί για λανσάρισμα!

Όλα αυτά γίνονται εύκολα με τη Script χωρίς να μπερδευτείς, χωρίς να σπαταλήσεις πολύτιμο χρόνο και με το δυνατό χαμηλότερο κόστος. Στην Script έχοντας ολοκληρώσει και οργανώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα όλα αυτά που είχες στη σκέψη σου και σου φαινόταν απίστευτα δύσκολο να τα πραγματοποιήσεις, σου τα παραδίδουμε έτοιμα ώστε από την πρώτη κιόλας στιγμή να σου προσφέρουν αυτό που πραγματικά ήθελες, νέους πελάτες, νέες ευκαιρίες για πωλήσεις από την ιστοσελίδα σου και το e-shop είναι έτοιμα όπως τα έχει σκεφθεί έχοντας αφιερώσει ελάχιστο χρόνο. Τα χρώματα, τα κείμενα, οι διαφημίσεις είναι έτοιμα όπως πρέπει!

Μη φοβάσαι το digital transformation, μίλα μαζί μας!

Εμπιστέψου την ψηφιακή προέκταση του ασφαλιστικού γραφείου στην Script.

Μαζί μας η δημιουργία της ιστοσελίδα σου και η κατασκευή του e-shop θα αποτελέσει πραγματική επένδυση του ασφαλιστικού γραφείου σου. Φυσικά δεν σταματάμε εδώ, η Script μπορεί να σε βοηθήσει να μετασχηματίσεις ψηφιακά και τα υπόλοιπα κομμάτια του γραφείου σου όπως τη διαχείριση δικτύου πωλήσεων με τυπώνω-πληρώνω και άλλες υπηρεσίες που σου προσφέρει του Insuretech που έφερε στην Ελλάδα η Script.